Zo kies je het beste bierbrouw pakket

speciaal bieren

Veel bierdrinkers kiezen steeds bewuster voor een bepaalde biersoort. Hoewel pils nog steeds de onbetwiste nummer 1 is onder de bierdrinkers, wint speciaalbier steeds meer aan populariteit.

Dit zie je onder meer terug in de groei van het aantal verschillende speciaalbieren en bierbrouw pakketten die worden aangeboden door kleine brouwerijen en in het aantal bierdrinkers dat zelf bier brouwt.

Maar hoe kies je het beste bierbrouw pakket uit dat grote aanbod? We helpen je graag op weg.

Bierbrouwpakket: onderzoek welk biertype en kenmerkende smaak bij jou passen

Veel mensen zijn niet bekend met de uiteenlopende biertypen en hun kenmerkende smaken en dat vinden wij zonde!

Wij zetten de meest gangbare biertypen en hun smaken voor je op een rijtje, zo kun jij ontdekken welk bier jij het lekkerst vindt en vervolgens een passend bierbrouw pakket kiezen. 

ipa bier

IPA bier

IPA staat voor Indian Pale Ale en is een bierstijl binnen de Pale Ale’s. Het bier werd in de 19e eeuw voor het eerst gebrouwen in Engeland. Over het algemeen varieert het alcoholpercentage van IPA’s tussen de 5,5% en 7,5%.

De meeste IPA bieren zijn extra gehopt en zijn wat bitterder. Je herkent het bier aan een gouden, amberachtige kleur en de tonen van tropisch fruit.

blond bier

Blond bier

Goud van kleur met een mooie witte schuimkraag: dit zijn typische kenmerken van blond bier. Blond bier is een rijke, heldere, middelzware ale en dankt zijn naam aan de lichte, blonde kleur van het bier.

Dit bier werd voor het eerst gebrouwen in België en heeft een alcoholpercentage van 5,8% tot 8%. Dubbel bier gebrouwen met bleke mout is het geheim achter blond bier.

Je vind blond bier in verschillende varianten op de markt. Van een blond met een zoet karakter tot een blonde toon van mout. 

stout bier

Stout bier

Stout bier is een donkere biersoort die voor het eerst werd gebrouwen in Engeland. ‘Stout’ is het Engelse woord voor sterk of krachtig. Het bier is eigenlijk een sterkere variant van Porter bier en heeft een alcoholpercentage dat uiteenloopt van 3% tot maar liefst 13%. 

Het wordt gebrouwen van geroosterde mout, daarom is het ook zwaar en bitter. Je proeft er vaak tonen van koffie, donkere en bittere chocolade en ook karamel in terug.

De echte stout bieren wordt vaak gecombineerd met heerlijke gerechten zoals hertenbiefstuk, mals konijn, gebraden fazant en zoete taartjes.

 

Dorst gekregen? Bestel het vandaag nog jou favoriete smaak op bierbrouw-pakket.nl

Nu weet wat welke uiteenlopende biertypen er zijn en hoe deze smaken, kun je het beste bierbrouw pakket kiezen en aan de slag met zelf bier brouwen. Op bierbrouw-pakket.nl kies je eenvoudig jouw bierbrouw pakket. Je vindt vast en zeker een bierbrouw-pakket dat past bij jouw voorkeuren. Elk bier brouw pakket bevat bier van ambachtelijke brouwerijen en beschikt over alle ingrediënten om direct te kunnen brouwen. Start vandaag nog met het brouwen van jouw IPA, Blond of Stout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *